Există multe branduri de genți populare în lume, dar câteva s-au situat în fruntea clasamentelor și nu par să dispară din peisajul modei cu una, cu două.

O geantă de mână sau o geantă de umăr poate defini și întregi orice ținută - fie că este vorba de o ținută simplă, fie că este vorba de o ținută elegantă. Într-o lume în care tendințele se schimbă rapid, poate fi greu să ții pasul, iar alegerea unei genți de mână poate poate fi un task nu tocmai ușor. Există pur și simplu prea multe stiluri din care să alegi și atât de multe lucruri de luat în considerare: oferă oare geanta aleasă suficient spațiu pentru lucrurile de care ai nevoie, se potrivește cu garderoba / ținuta ta, este o geantă pentru un singur sezon?

Ei bine, da, tendințele și moda se schimbă constant, dar există unele genți care vor transcende orice tendință. Aceste genți clasice, durabile sunt la fel de relevante și azi, ca și atunci când au fost lansate pentru prima dată în urmă cu câteva decenii.


Chanel 2.55
Denumită după data lansării sale (februarie 1955) geanta  2.55 este una dintre cele mai râvnite genți din lume. Aproape 70 de ani mai târziu, popularitatea sa nu dă semne de încetinire - de fapt, pare să fie în creștere. Geanta a creat furori la momentul lansării, putând fi purtată pe umăr, lăsând mâinile libere. Poate fi purtată fel de fabulos cu o rochie de seară sau cu un trening, această geantă fiind un adevărat cameleon clasic și una dintre cele mai iconice genți din toate timpurile.


Fendi Baguette
Prezentată pentru prima dată în 1997, Carrie Bradshaw a fost cea care a pus cu adevărat Fendi Baguette pe hartă. Cine poate uita iconicul "It's a Baguette!" atunci când un hoț îi spune să îi dea geanta în scena din Sex and the City. Puține genți, dacă există, sunt disponibile în atât de multe variante ca Baguette (există peste 1000 de iterații), dar oricare ar fi cea pe care o alegeți, puteți fi siguri că este de păstrat.

 

Louis Vuitton Speedy
Iconica Louis Vuitton Speedy a fost lansată în anii 1930 ca o versiune mai mică a foarte popularului "Keep-all". După ce Audrey Hepburn a fost văzută purtându-o, cererea pentru această geantă a crescut vertiginos. De fapt, datorită ei, populara geantă Speedy 25 există, deoarece ea a cerut o versiune mai mică și mai compactă decât cea disponibilă la acea vreme. Mulțumim, Audrey!

 

Hermès Kelly
Iconica Hermès Kelly a devenit celebră pe plan internațional în anii 1950, când vedeta de cinema devenită prințesă Grace Kelly a fost fotografiată cu această geantă. Se spunea că o purta pe burtă pentru a ascunde de ochii curioșilor primele etape ale sarcinii. Astăzi, geanta are liste de așteptare de un an în întreaga lume, ceea ce o face una dintre cele mai dorite, dar și cele mai greu de găsit genți.

 

Hermès Birkin
Ideea modelului Birkin s-a născut în 1984, în timpul unui zbor între Paris și Londra, când președintele executiv al Hermès, Jean-Louis Dumas, s-a trezit așezat lângă Jane Birkin. Conversația s-a îndreptat spre genți de mână, iar Birkin s-a plâns că nu reușea să găsească geanta perfectă care să se potrivească nevoilor sale. Dumas a schițat imediat o geantă spațioasă de tip "hold-all", și astfel s-a născut emblematica Birkin. La fel de populară ca și Kelly - va trebui să fii pregătită pentru o listă de așteptare lungă și pentru acest model iconic.

 

Gucci Jackie
Gucci Jackie a fost lansată pentru prima dată în anii 1950 sub numele de "Constance", dar a fost redenumită în 1961, după fanul său numărul unu, Jackie Kennedy, care rareori era văzută fără ea. Geanta a fost reintrodusă de casa Gucci de mai multe ori de-a lungul anilor, mai întâi de Tom Ford în 1999, apoi de Frida Giannini în 2009 și, în cele din urmă, de Alessandro Michele - care a adăugat o versiune în miniatură la colecția Jackie.

 

Lady Dior
Această geantă a fost lansată inițial în 1994, cu porecla Chouchou. În 1995, geanta a fost dăruită de Bernadette Chirac, soția președintelui Jacques Chirac, prințesei Diana, care s-a îndrăgostit instantaneu de geantă și a comandat-o în diferite culori. După ce a fost văzută cu geanta în public de mai multe ori, Dior a redenumit-o "Lady Dior" în onoarea Prințesei Diana și s-a născut un nou simbol al genții.

 

Geanta Dior Saddle
O altă geantă făcută celebră de Sex and The City și de stilista Patricia Field este geanta Dior Saddle care a fost introdusă pentru prima dată pe piață în 1999 de către John Galliano. Modelul a cunoscut o creștere uriașă a popularității după relansarea sa din 2018, iar anul acesta și-a făcut intrarea noua mini Saddle (super simpatică). Dior Saddle este pentru a rămâne.

                                   

 

Prada Galleria
Inspirat de geanta clasică a medicilor, acest model este denumit după Galleria Vittorio Emanuele II din Milano, unde s-a deschis primul magazin Prada în 1913. Confecționată din piele Saffiano robustă și rezistentă la zgârieturi și cu un design minimalist și elegant, aceasta este cu adevărat geanta perfectă pentru fiecare zi.